Work and Travel USA este un program pilot iniţiat de Guvernul Statelor Unite ale Americii în a doua jumătate a secolului trecut, care oferă tinerilor studenţi de pe întreg mapamondul oportunitatea de a trăi pentru perioada vacanţei de vară ,,visul american’.

Acest program are mai mult un caracter social-cultural, pentru că permite familiarizarea studenților cu valorile și cultura americană, permițându-le să își facă noi prieteni și să trăiască experiențe noi.

work-and-travel-usa

Pentru resursele financiare care să asigure partea financiară se oferă prin intermediul Visa Sponsor, joburi atractive și foarte bine plătite (ex. Wisconsin Dells, WI – Resort, Petoskey, MI – Resort, Grand Canyon, AZ – Resort, Egg Harbor, WI – Resort, Estes Park, Colorado – Motel, Provincetown, MA – Store, California, CA – Clothing Store, New York, NY – Restaurant, South Burlington, VT – Hotel, Marblehead, OH – Bar, Virginia Beach, VA – Restaurant).

Bineînțeles, există și anumite condiții de eligibilitate.

– să fii student, masterand sau doctorand, la zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată sau în curs de acreditare

-vârsta cuprinsă între 18 si 28 de ani

-un bagaj minim de cunoștinte de limbă engleză

Și dacă până în acest an lucrurile stăteau diferit, acum sunt considerați elegibili și aplicanții din an terminal, cei care au restanțe sau cei care nu au note prea mari în facultate. Totuși, este precizat că evitarea acestor situații sporește șansele de acceptare de către Ambasada SUA din București.

 

 

Autor: Oana Ciausu