Vioara lui Enescu

 

Cea de-a doua ediţie a turneului naţional “Vioara lui George Enescu”, susţinut de violonistul Gabriel Croitoru, acompaniat de pianistul Horia Mihail, va avea loc în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie, în trei oraşe şi şase localităţi rurale din judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Sibiu, Ilfov şi la Sala Radio din Bucureşti.

 Gabriel Croitoru va cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional ‘George Enescu’) iar Horia Mihail, la un pian electric care va călători alături de instrumentişti, informează Radio România într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Turneul va începe chiar în localitatea Liveni, unde s-a născut Enescu şi a luat primele lecţii de muzică de la un vestit lăutar al vremii şi cuprinde un recital extraordinar susţinut la Sala Radio din Capitală, pe data de 1 noiembrie, dedicat împlinirii a 85 de ani de la înfiinţarea Radioului public.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. AGERPRES