Odata cu studentia, dorinta de a calatori devine din ce in ce mai mare. E perfect sa pleci inainte de sesiune, pentru a te relaxa, dupa sesiune ca ai scapat de stres, cand incepe semestrul pentru ca nu prea e mare lucru la inceput, la final de semestru ca oricum ai prezenta completa si nu te afecteaza. Dar cel mai bun moment de a pleca este vacanta. Asa ca te apuci sa strangi bani, gasesti job-uri de week-end, te mai ajuta si parintii, iar visele pot deveni realitate.

Dar unde poti calatori cu bani putini? Printre cele mai ieftine orase din Europa, se afla orasul Cracovia din Polonia. Este o alegere pentru cei interesati de perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Un alt oras este Belgrad, Serbia. Desi nu este bogat in atractii turistice, merita sa fie vizitat pentru viata de noapte, o zi in Belgrad (cazare, transport intern, masa) depasind putin suma de 20 de euro.

O alegere interesanta  poate fi si Ljubljana, Slovenia. Atat capitala, cat si tara nu sunt prea frecventate de turistii europeni. Dar aici poti gasi atat obiective turistice, cat si peisaje de vis, cultura si istorie.

Tu ce faci vara aceasta?

 

Autor: Alexandra Nitu