sange

 

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează campania “Donează Sânge! Fii Erou!”, relatează Agerpres.

Studenţii au acum ocazia să ajute persoanele ce necesită transfuzii de sânge precum victimele accidentelor, cei ce sunt supuşi unor operaţii dificile sau cei ce necesită tratamente împotriva cancerului, luni, joi şi vineri, în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină – UMF “Carol Davila”, şi marţi şi miercuri, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Conform statisticilor,  doar 2 % din oameni donează, iar acest proiect reprezintă atât un semnal de alarmă, cât şi un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare socială.

Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti “Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispoziţia organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitalele ce vor beneficia de produsele prelevate se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude contaminarea sângelui donat. Donatorii vor fi informaţi în privat dacă analizele lor nu vor fi în parametrii normali.

Doar 550 de persoane au donat ultima oara sânge, ceea ce reprezintă peste 250 litri de sânge care poate fi folosit în aproape 200 de intervenţii medicale