Simona-Halep

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, numărul 14 mondial, a reuşit marţi seara a 49-a victorie a sa în circuitul WTA în acest an, la Turneul Campioanelor de la Sofia, 6-3, 6-3 cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova.

Doar trei jucătoare au mai multe succese în 2013 decât Halep: principala favorită a turneului de la Sofia, americanca Serena Williams (78), liderul incontestabil al circuitului WTA, poloneza Agnieszka Radwanska (56) şi cehoaica Petra Kvitova (51). Italianca Roberta Vinci a ajuns şi ea la 49 de victorii şi ar putea trece de 50 în meciul de Fed Cup din această săptămână.

”Am început bine meciul. Anastasia a jucat apoi din ce în ce mai bine, a încercat să revină, iar serviciul meu nu a fost prea bun în unele momente, însă am încercat să lovesc mai mult mingea şi să fiu mai agresivă, lucru care mi-a ieşit. Sunt foarte bucuroasă pentru victorie”, a declarat Simona Halep, care câştigase şi primele trei confruntări cu Pavliucenkova, inclusiv semifinala de a Moscova, în urmă cu zece zile, 6-2, 6-1.

Românca a indicat că doreşte să lucreze mai mult la serviciul său în perspectiva meciului următor, miercuri, cu Alize Cornet: ”În ultima vreme am un serviciu bun, dar am şi anumite momente în meci când nu îmi iese şi cred că trebuie să am mai multă consistenţă”.