Șeful Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor principal Viorel Vasile a anunțat că România urmează să primească  160 de refugiați din Italia și alți 135 din Grecia.

În urma discuțiilor la nivelul Uniunii Europene, a fost luată decizia ca și România să se implice la relocarea refugiaților.  Până la momentul actual, România urmează să primească 160 de imigranți din Italia și 135 din Grecia. Inspectoratul General pentru Imigrări a efectuat procedurile de rigoare și mai rămâne ca persoanele din țările respective să fie trimise către România. IGI este pregătit pentru efectuarea interviurilor și analizarea cererilor de azil ce urmează să fie depuse.

 

refugiati2_35467900

Șeful IGI, Viorel Vasile a anunțat că au fost suplimentate locurile de cazare din centrele de azil, șase în total, iar măsurile de suplimentare vor continua pentru ca România să facă față, în cazul care va fi nevoie, unui flux masiv de imigranți, urmând să fie prezentat conducerii Ministerului de Interne rezultatul evaluării.

Pe baza informațiilor furnizate de agențiile care se ocupă de gestionarea fluxurilor migratorii, conducerea IGI este de părere că afluxul refugiaților  din zona balcanică va continua și în 2016, cu posibilitatea să fie mai mare ca în anul precedent.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis consideră că nu se va mai pune în discuție problema cotelor obligatorii de imigranți. În urma voturilor “împotriva” a mai multor țări din UE, discu’ia a fost suspendată. În următorii doi ani, România ar fi trebuit să primească 6.351 de refugiați.

 

Autor: Nicoleta Iacob