Ȋn primul rând, reducerile ȋncepute ȋncă din perioada gimnazială, sunt cele la RATB şi metrou, aceste ruduceri constând ȋn 50%  din preţul iniţial şi anume, 25 de lei abonament lunar RATB şi 35 de lei abonament lunar METROREX.

reducere studenti

Reducerile CFR se acordă studenţilor cu vârsta până ȋn 26 ani, de 50% la trenurile regio clasa a-II-a şi de 24 de călătorii cu reducere la trenurile interregio. Ȋn concluzie, un drum până la Braşov, costă 12 lei.

O alta reducere venita odată cu studenţia este reducerea la şcoala de şoferi ACR, precum o reducere de 10-20% şi posibilitatea plăţii ȋn 2-3 rate.

Studenţii au reduceri destul de mari la film, dar şi la teatru/opera, şi anume, o reducere de 50%.

Reduceri avem şi ȋn domeniul culinar, spre exemplu, la “Caru’ cu bere”, elevii şi studenţii au reduceri de luni până vineri, ȋntre 10:00 şi 18:00. O altă reducere atractivă este la “Club Şurubelniţa” unde, dacă prezinţi legitimaţia de student, berea la sticlă costă 2, 5 lei.

Revenind la partea culturală, cu legitimaţia de student, la aproape toate muzeele din Bucureşti, preţul  unui bilet este redus, spre exemplu:

„Muzeul Antipa”-5 lei, in loc de 20.

„Muzeul Taranului Roman”-2 lei, in loc de 8.

„Muzeul Satului”-2, 5 lei, in loc de 10.

La cafenelele „Second-Cup”, cu legitimaţia de student, ai reduceri la orice produs cumpărat.

Mai nou, studenţii beneficiază şi de reduceri la noul concept „THERME BUCURESTI”, reducere fiind acordată prin prezentarea carnetului de student.

 

Autor: Ana-Maria Vizanti