Premierul României, Dacian Cioloş, a numit-o joi, 25 februarie, pentru funcţia de secretar de stat al Ministerului Educaţiei, pe Monica Cristina Anisie. Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI) beneficiază, de asemenea, de un nou preşedinte, cu rang de secretar de stat. Teodor Prisecaru, cel care a îndepliit anterior această funcţie, va fi înlocuit de Mihai Dima.

ministerul-educatiei

Monica Anisie este profesor de Limba şi Literatura Română la o şcoală din Bucureşti, a fost director al Direcţiei Generale de Învăţământ Preuniversitar din Ministerul Educaţiei şi consilier al Administraţiei Prezidenţiale în timpul mandatului lui Traian Băsescu. De asemenea, a mai ocupat funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Mihai Dima este profesor la departamentul de Structura Materiei din cadrul Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti. A avut funcţii precum evaluator ştiinţific pentru National Science Foundation, preşedinte al Comisiei de Ştiinţe ale Pământului din cadrul Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice şi, la scurt timp, preşedinte al acestui Consiliu.

Pe 10 februarie 2016, Dacian Cioloş l-a eliberat pe Tudor Prisecaru din funcţia de şef al Cercetării şi l-a numit pe Ioan Ursu în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI). Totodată, premierul a decis ca Ioan Ursu să preia şi atribuţiile preşedintelui ANCSI, pe care le-a exercitat până acum, la alegerea noului preşedinte, Mihai Dima.

 

 

 

Autor: Diana Nițu