Asociaţia Studenţilor Universităţii din Bucureşti (ASUB) a participat anul acesta la „Concursul Naţional de Proiecte Studenţeşti”, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, şi a fost eliminată încă din etapa preliminară a concursului deoarece nu a făcut dovada legitimităţii conducerii.

FOTO societatesicultura.ro
FOTO societatesicultura.ro

Potrivit rezultatelor evaluării, Ministerul Tineretului şi Sportului a conchis că ASUB nu poate face dovada legitimităţii actualei conduceri, de la documentaţie lipsind două procese verbale din 2010.

Din cele 15 puncte necesare pentru a primi finanţare din partea Guvernului României, ASUB a trecut de 14, însă l-a ratat pe unul printre cele mai importante pentru existenţa unei asociaţii: “Hotărâre judecătoarească prin care s-au adus modificări”.

Observaţia pe care ministerul a făcut-o la ambele proiecte este următoarea:

RESPINS, INCOMPLET, NU SE FACE DOVADA LEGITIMITĂŢII ACTUALEI CONDUCERI, LIPSESC PROCESELE VERBALE ATESTATE SUB NR. 375/ 2010 ŞI 430/ 2010, DE AVOCAT ŞERBAN

Potrivit acestei observaţii nu doar conducerea actuală intră în discuţie, ci toate conducerile care s-au succedat din 2010 încoace (preşedinţi, secretari, vicepreşedinţi). După ce Ciprian Bercan a părăsit asociaţia în 2010, iar la conducere a venit echipa lui Claudiu Dobrinescu, ASUB-ul ori a uitat să treacă pe la judecătorie să facă dovada unei schimbări legitime, potrivit statutului, ori n-a reuşit să facă schimbările statutar.

În acest context, Asociaţia Studenţilor Universităţii din Bucureşti (ASUB) este nevoită să refacă alegerile în octombrie, iar actuala conducere ar putea fi schimbată, existând mai multe nemulţumiri la nivelul asociaţiilor componente pentru modul în care Cosmin Cîrciumaru (preşedinte ASUB 2010-2013) conduce asociaţia. Gurile rele afirmă că Dobrinescu conduce în continuare asociaţia prin Cîrciumaru, iar interesele personale ale conducerii nu coincid cu viziunea asociaţiilor componente de la nivelul facultăţilor.

Potrivit unor surse, cele două procese verbale sunt pierdute intenţionat din interior pentru a se încerca schimbarea conducerii în octombrie 2014. Mai mult, lipsa unei finanţări adecvate pentru cele două proiecte va fi folosită ca reproş actualei conduceri.

Bugetul alocat Concursului national de proiecte de tineret – 2014 este 2.880.000 lei, iar Concursului national de proiecte studentesti – 2013 este 700.000 lei. Tema concursului din acest an a fost „Campanie pentru promovarea participarii tinerilor la viata societatii”.