diplome-bac

Astăzi, 13 iulie 2014, Consiliul Național al Elevilor a participat la o videoconferință cu Ministrul Educației Naționale, Remus PRICOPIE, în care a fost abordată problema diplomelor de Bacalaureat.

Ministrul menționează faptul că de mâine, 14 iulie a.c., elevii pot intra în posesia adeverințelor suplinitoare de la unitățile de învățământ și dezminte informațiile apărute în presă conform cărora aceste acte nu ar fi recunoscute de universitățile din străinătate. Acesta amintește faptul că fiecare stat are dreptul de a-și alege modalitate de a atesta cunoștințele elevilor.

„Toate universitățile din România au luat act de această situație, iar Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverință emis de inspectoratele școlare românești către baza de date a rețelei internaționale ERIC – NARIC. Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei și UNESCO, se comunică toate informațiile în materie de recunoaștere și echivalare a documentelor oficiale emise de instituțiile statelor și ale altor instituții de învățământ.” conform paginii de Facebook a ministrului.

„Nimeni nu va cere diploma în original”, declară ministrul în videoconferință, specificând faptul că o universitate nu poate impune unui stat ce documente să elaboreze pentru a atesta nivelul unor elevi și faptul că universitățile din afară vor fi informate, începând de luni, 14 iulie, cu privire la modelul tip ce va fi elaborat în România în locul acelor diplome. De asemenea, pentru orice act suplimentar necesar, Inspectoratele Școlare Județene stau la dispoziția elevilor.