Pros and Cons of doing Bachelors in Mass Media

După ce la începutul săptămânii Grupul Antenelor a fost înștiințat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) că trebuie să evacueze sediul în termen de 5 zile, consiliul Național al Audiovizualului și-a arătat îngrijorarea față de libertatea presei astfel că va  trimite o scrisoare către ANAF.

Decizia a fost adoptată în urma discuțiilor purtate de reprezentanții SC Antena TV Group SA București. Mihai Gâdea, directorul general al televiziunii Antena 3, Mircea Badea, realizator tv și Adrian Ursu, directorul editorial al Intact Media Group, au fost prezenți astăzi în ședința de la CNA și au cerut sprijinul instituției în relația cu ANAF pentru a nu le fi afectata emisia. CNA care are misiunea de a proteja organizațiile  media.

În urma ședinței la Consiliul Național al Audiovizualului, Mihai Gâdea a afirmat că această situație este fără precedent în România și că ordinul de evacuare este ilegal.

Cu toate că reprezentanții Grupului Intact au trimis mai multe adrese către statul român, nu a fost  primit niciun răspuns. deși trustul media și-a arătat interesul de a închiria spațiile la prețul pieței.

Printre instituțiile de stat care s-au sesizat se numără și Comisia pentru cultură și media a Senatului, care considera acțiunea ANAF față de Grupul Intact  o acțiune nedreaptă și cere Guvernului să adopte un regim de urgență pentru măsuri administrative corecte care să asigure funcționarea celor cinci televiziuni ale trustului, care nu are restanțe financiare la stat.  Comisia consideră că acțiunea ANAF constituie o limitare nepermisă a libertății de exprimare și a libertății de informare, ceea ce constituie o încălcare a Constituției.

Vineri, 19 februarie începând cu orele 15.00 în Piața Constituției a fost organizată întâlnirea publică ” Libertatea presei în pericol”, miting organizat de SC Antena 3 SA, la care au participat aproximativ 4500 de oameni, majoritatea de varsta a treia.

 

Autor: Iacob Nicoleta