Patru profesori supraveghetori la bacalaureatul desfăşurat în judeţul Constanţa în sesiunea din august-septembrie 2013, depistaţi pe baza înregistrărilor video că au permis fraudarea examenului, au fost sancţionaţi cu desfacerea contractului individual de muncă, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Cristina Ivan.

evaluare2013

De asemenea, sancţionaţi pentru fraudarea bacalaureatului au mai fost doi dascăli, acestora fiindu-le micşorat salariul cu 10% pentru o perioadă de şase luni, începând cu data de 25 octombrie, precizează Agerpres.

Doi profesori cărora le-au fost desfăcute contractele de muncă erau titulari pe posturi, aceştia fiind trimişi în judecată de procurori pentru luare de mită în formă continuată, în timp ce ceilalţi doi aveau posturi de suplinitori.

Potrivit Cristinei Ivan, alţi doi profesori au fost depistaţi că au fost implicaţi în fraudarea bacalaureatului, împotriva acestora neaplicându-se însă sancţiuni. Este vorba de o profesoară în cazul căreia cercetarea a fost suspendată pentru că se află în concediu de maternitate şi de un dascăl pensionar căruia i s-a respins depunerea dosarului pentru a mai putea obţine un post în învăţământul preuniversitar.

Neregulile privind desfăşurarea bacalaureatului au fost depistate de ISJ la trei centre de examen din Constanţa, Mangalia şi, respectiv, Năvodari.