Cu siguranţă aţi întâmpinat până acum dificultatea învățării unei limbi străine, când oricâte cuvinte şi teorie aţi asimila, nu reuşiţi să vorbiţi fluent acea limbă. Fie că urmaţi cursurile unei şcoli, facultăţi sau lucraţi individual în acest sens, partea practică este un element esenţial în însuşirea oricărei limbi străine. Tocmai pentru a acoperi această nevoie, vă propunem o soluţie ingenioasă care să vă uşureze munca.

Organizaţia non-guvernamentală Language Exchange Bucharest, instituită în anul 2014, a pornit ca o iniţiativă pentru cei ce studiază limbi străine şi nu numai, astfel încât aceştia să-şi pună în aplicare cunoştinţele într-un mod practic. Săptămânal au loc întâlniri în diferite locuri prestabilite din capitală, unde se adună reprezentanţi ai organizaţiei şi persoane dornice să înveţe limbi străine.

limbi straine

Care sunt principalele avantaje?

– nu se ţine cont de nivelul limbii ( sunt invitaţi vorbitori la nivel de începător,mediu sau avansat )

– nu costă nimic

– nu e obligatoriu să fii student ca să participi

– ai ocazia să discuţi cu vorbitori nativi

– poţi participa la diferite evenimente culturale în cadrul acestui proiect

– există 12 limbi străine incluse în acest program : română, arabă, engleză, olandeză, germană, italiană, polonă, portugheză, franceză, rusă, spaniolă, suedeză

– cunoşti noi persoane care au în comun cu tine studierea aceleaşi limbi străine

– înveţi limba mult mai rapid

Proiectul s-a dovedit a fi eficient, de aceea s-a extins şi în afara Bucureştiului, în orase precum Iaşi sau Constanța, după cum spun cei de la Language Exchange pe site-ul lor. Cererea este mare pentru astfel de metode alternative de învăţare, deoarece asemenea cursuri practice pot avea preţuri destul de ridicate la centrele specializate în predarea limbilor străine.

Este de reţinut că programul nu se adresează doar românilor care studiază o limbă străină, ci şi persoanelor de alte etnii care au dificultăţi în învăţarea limbii române, facilitând astfel integrarea lor în societatea noastră.

Pentru a fi la curent cu detalii legate de activitatea organizaţiei şi întâlnirile ce se stabilesc în fiecare săptămână puteţi să urmăriţi pagina lor de Facebook.

 

 

 

Autor: Noemi Kiss