Fotograful Remus Țiplea a fost selectat la cea mai mare competiție de fotografie din lume, Sony World Photography Awards 2016.  Ediția din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un număr record de 230,103 imagini propuse de concurenți din 186 de țări, confirmând astfel statutul de cel mai mare concurs de fotografie din lume. Juriul este format din experți recunoscuți la nivel internațional.

Remus-Tiplea-1-300x300

Nominalizarea aceasta este cea mai mare performanță pe care fotograful a înregistrat-o până acum. Remus Ţiplea a fost premiat la Photo Romania Festival și s-a evidențiat prin expoziţiile naţionale anuale organizate la Negreşti-Oaş, dar și prin pozele publicate în National Geographic, The Guardian sau The Telegraph.

Remus Țiplea a declarat pentru Vocea Transilvaniei.ro că: ”Nominalizarea mea pe lista scurtă a Sony World Photography este cea mai importantă recunoaștere pe care am primit-o până acum. Sunt fericit că fotografiile din proiectul ”Ciurdarii satului” au fost apreciate la nivel internațional. Am muncit foarte mult la această serie și pot să spun după atâta timp că m-am atașat cumva de protagoniști, oameni simpli, harnici și calzi. Când am primit vestea că am fost selectat pe lista scurtă, m-au încercat cele mai mari emoții pe care le-am avut vreodată”.

Fotografiile sale din seria ”Ciurdarii satului” au fost selectate la categoria ”Daily life”, alături de fotografiile altor șase fotografi din întreaga lume. Este o serie de 10 fotografii care surprind povestea lui Gusti și Frăguța, ciurdarii cartierului Tur din orașul Negrești-Oaș, județul Satu Mare.

Fotografiile câştigătoare vor fi prezentate în expoziţia „Sony World Photography Awards 2016″ de la Somerset House, Londra, între 22 aprilie şi 8 mai, şi vor fi publicate în catalogul „Sony World Photography Awards 2016″.

 

 

 

Autor: Nicoleta Giuclea