Firmele de IT au început campanii de atragere a posibililor viitori angajaţi  încă din mediul preuniversitar deoarece domeniul duce lipsă de specialişti.

Firma BRINEL caută specialişti în domeniul IT. Aceasta doreşte să atragă tinerii de când aceştia se află în liceu prin prezentarea unei oferte convenabile de locuri de muncă, a precizat Marcel Borodi, directorul general al fimei.

Dorin Pena, director general al CISCO România, a afirmat că există foarte multe companii de IT care oferă posturi, dar la angajare nu se prezintă candidaţi pregătiţi.

Marcel Borodi a mai menţionat că universităţile de profil au mărit numărul de locuri pentru studenţi, dar numărul de candidaţi nu a crescut foarte mult.

Atât Marcel Borodi, cât şi Dorin Pena  au cunoscut persoane care lucrau în alt domeniu, dar care au ales să se reprofileze în domeniul IT deoarece au înţeles că le poate oferi mai multe oportunităţi.

CISCO este lider mondial în IT, iar BRINEL este principalul integrator din România.

În România există aproximativ 14000 de companii IT, iar jumătate dintre ele se află în Bucureşti şi Cluj-Napoca conform studiului realizat de Clusterul iTech Transilvania by ARIES Transilvania.

Companiile BRINEL şi CISCO au organizat pe 2 martie în Cluj-Napoca  conferinţa ‘’Connecting day”, unde şi-au expus punctele de vedere şi concluziile faţă de domeniul IT.

 

Autor: Simina Dragut