Facebook – site-ul  web de tip retea de socializare din Internet care ofera  posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar si persoane inca necunoscute, este una dintre cele mai raspandite retele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în aceasta retea din orice loc unde exista acces la Internet .

AFP informeaza ca  numarul persoanelor din intreaga lume care aveau acces la internet a crescut, ajungand la  3,2 miliarde la finele anului 2015, dar cu toate acestea alte 4,1 miliarde de persoane din intreaga lume nu pot sa acceseze Internetul, potrivit unui studiu publicat de reteaua de socializare Facebook.

facebook

Numarul persoanelor care au acces la internet a crescut semnificativ datorita “unor servicii de date mai accesibile si a cresterii veniturilor globale”. Un raport privind accesul mondial la Internet realizat de reteaua de socializare arata ca aproximativ 200 de milioane de persoane au dobandit acces la Internet datorita acestor avantaje.

In pofida acestor evolutii pozitive, aproximativ 4,1 miliarde de persoane, respectiv 43% din populatia globului, nu au în continuare acces la Internet.

Imbunatatirea accesului la Internet este o provocare majora deoarece necesita dezvolarea si cooperarea mai multor parti .

Autor: Nicoleta Giuclea