Cea de-a zecea ediţie a evenimentului “România – O călătorie regală 2013”, organizat de Casa Regală, se desfăşoară în perioada 9 -12 septembrie la Palatul Elisabeta.

 palatul elisabeta

 Biroul de Presă al Regelui Mihai informează într-un comunicat transmis luni AGERPRES că în acest an evenimentul regal va purta paşii invitaţilor străini şi români în Bucureşti, la Sinaia şi la Alba Iulia.

Oaspeţii vor participa la un concert de gală la Sala de Muzică a Castelului Peleş, susţinut de Camerata Regală. Ei vor lua parte la o serie de ceremonii în Holul de Onoare şi Sala Florentină a castelului, precum şi la un dineu oficial la Bastion.

Participanţii vor vizita obiective istorice şi culturale din Capitală şi din Alba Iulia.

Seria evenimentelor publice se desfăşoară în prezenţa principesei moştenitoare, Margareta, a principelui Radu, principesei Elena, principelui Nicolae, precum şi a lui Alexander Phillips Nixon şi a Elisabetei, fiica principesei Elena, şi reuneşte 23 de personalităţi din Marea Britanie, Franţa, Australia, Statele Unite ale Americii şi Elveţia.

Acestora li se alătură o serie de personalităţi din viaţa publică românească.

“România – O călătorie regală” este un proiect anual realizat de Casa Regală, începând din anul 2004, care reia iniţiativa regelui Carol I şi a reginei Elisabeta numită “Croazieră regală pe Dunăre”, pe care primii suverani ai României au inaugurat-o în ultimul sfert al secolului al XIX-lea. Atunci, ca şi acum, Casa Regală dorea promovarea în Europa şi în lume a celor mai importante virtuţi şi interese ale Statului român, insuficient cunoscute, se arată în comunicat.

În cele nouă ediţii precedente, evenimentul a reunit câteva sute de personalităţi de pe toate continentele, reprezentând mediul politic, economic, militar şi cultural, în scopul de a le prezenta România de astăzi, realităţile şi perspectivele ei, potenţialul ei natural şi uman, respectând tradiţia şi ospitalitatea românească şi înfăţişându-le la un standard de excelenţă. AGERPRES