Pepiniera de talente

 

Elevi talentaţi la artă, ştiinţă şi sport vor fi descoperiţi şi instruiţi de specialişti printr-un program socio-educativ finanţat de Primăria Sectorului 3, care va fi lansat miercurea viitoare.

Programul unic în Capitală intitulat “Pepiniera de talente” este dedicat tuturor elevilor din clasele I-VIII din această zonă administrativă şi are drept scop descoperirea şi pregătirea copiilor talentaţi la artă, ştiinţă şi sport, potrivit unui comunicat al autorităţii locale, aflat la a doua ediţie.

În perioada 1 noiembrie 2013 – 1 iunie 2014 se redeschid în şcolile sectorului 3 atelierele de teatru, dans, canto, arte plastice, instrumente muzicale, literatură, ştiinţă şi sport, anul acesta înscriindu-se 3.208 copii, care vor fi antrenaţi de 40 de instructori în cele 34 de şcoli din această zonă administrativă.

Lansarea programului, care va avea loc la Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 în prezenţa edilului sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, va fi urmată de un spectacol artistic susţinut de câţiva dintre elevii premiaţi în cadrul ediţiei anterioare a proiectului.

La prima ediţie au participat peste 3.000 de copii. Programul s-a încheiat pe 1 iunie cu “Gala Pepinierei de Talente”, a cărei regie a fost semnată de Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor. Evenimentul a avut loc în Parcul Titan – Parcul Artelor, iar Robert Negoiţă a oferit premii individuale şi de grup elevilor care s-au remarcat pe parcursul programului.

Proiectul “Pepiniera de talente” este susţinut şi finanţat de Primăria Sectorului 3, fiind organizat de Centrul Cultural Casa Artelor cu sprijinul Inspectoratului Şcolar sector 3. AGERPRES