1921februarie

 

Muzeul Național al Țăranului Român este anul acesta complice cu Dragobete, copilul babei Dochia, și va aduce la viață în weekend tradiții și produse specifice pentru cei dornici să sărbătorească ziua dragostei și tinereții.

Dragobete- sărbătoarea cunoscută și sub numele de „Cap de primăvară”- este Valentine’s Day-ul românilor. Această sărbătoare este dedictă în special tinerilor.   În vremurile de mult trecute era una dintre cele mai importante sărbători ale românilor. Acum, deși este mai puțin populară, reprezintă un prilej de a evada din lucrurile cotidiene și de a te relaxa împreună cu persoana dragă.

Fundația Kogaion 115 organizează de vineri până duminică un Târg de Dragobete la Muzeul Național al Țăranului Român, unde participanții vor fi întâmpinați,printre alte surprize, de un cozonac  domnesc, cântărind 10 kg și având formă de inimă. Pentru cei care încă mai sunt în dubiu, organizatorii pregătesc plăcinte „poale-n brâu” în formă de floare sau inimă.

Cei care vor trece pragul muzeului vor putea lua un cadou și pentru cei dragi: de la vase de ceramică la porturi populare vechi și măști, la sticlă de ceramincă, dar și produse tradiționale precum țuica de prună sau brânzeturi de capră.

Vizitatorii gurmanzi se vor putea ospăta cu ciorbă acră de pui și găluște, tocăniță de praz cu costiță afumată sau sărmăluțe cu mămăligă.

Toate acestea vă sunt puse la dispoziție de către Muzeul Național al Țăranului Român între orele 10:00-18:00. Intrarea este desigur liberă.

 

Autor: Stoica Ema