discipoli
Sâmbătă, 25 mai 2013, oraşul Lupeni va găzdui cea de-a noua ediţie a Concursului Regional de Matematică „Discipolii lui Pitagora”. Aceasta este singura competiţie de acest gen ce se organizează in împrejurimile Văii Jiului.

Ca în fiecare an, concursul este coordonat de prof. Emilia Velcea (Liceul Teoretic- Şcoala Gimnazială nr. 2 Lupeni) si de prof. Victoria Giorgi (Şcoala Generală Sfântul Nicolae, Târgu- Jiu), fondatoarele acestui proiect complex si de durată, apreciat de un număr tot mai mare de elevi, părinţi si profesori.

Concursul va fi găzduit de Liceul Teoretic-Şcoala Gimnazială Nr. 2 Lupeni, cu acest prilej reunindu-se 170 de elevi, însoţiţi de 30 de profesori din judeţele Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinţi si Caraş-Severin.

Participanţilor, elevi in clasele IV-VIII, le vor fi propuse spre rezolvare subiecte demne de olimpiadele de matematică, etapa judeţeană. De asemenea, câştigătorii vor fi premiaţi.

Ziua concursului va incepe cu o festivitate de deschidere, urmată de proba de concurs propriu-zisă. La finalul zilei, după evaluarea lucrărilor si premierea concurenţilor, va fi organizată o excursie în împrejurimile oraşului Lupeni.

Concursul s-a născut din dorinţa stimulării interesului elevilor pentru „regina tuturor ştiinţelor”, numită astfel de matematicianul C. Gauss. Scopul organizării acestuia a fost pregătirea elevilor pentru examenele viitoare, în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. De asemenea, s-a urmărit obţinerea unei imagini clare, obiective, realizată într-un mediu extern, asupra nivelului de pregătire al elevilor.