NASA a anunţat că mai mult 18300 de persoane şi-au depus candidatura pentru admiterea la cursurile promoţiei 2017, un număr de trei ori mai mare decât în perioada înscrierilor pentru promoţia anului 2012.

 

NASA_logo.svg

Aspiranţii speră să devină astronauţi, mai exact, exploratori calificaţi care să poată lucra în agenţia spaţială americană.

Pregătirea celor selecţionaţi are o durată de 18 luni, timp în care aceştia urmează o serie de antrenamente.

În primă fază, sunt selectaţi 14 din mulţimea de candidaţi, iar mai târziu, doar 8 ajung să fie înregistraţi în programul de pregătire şi să urmeze cursurile agenţiei pentru aproape doi ani.

Administratorul NASA, Charlie Bolden, a declarat că nu a fost surprins de avalanşa de aplicaţii trimise de americani pentru aceste locuri. Charlie Bolden a afirmat că ei vor să contribuie la îndeplinirea unui nou demers în realizarea călătoriei pe planeta Marte. Doar un grup restrâns dintre aspiranţi, vor lansa în spaţiu de pe pământ o navetă.

Numărul de înscrişi pentru promoţia 2017 este de trei ori mai mare decât numărul celor înscrişi pentru promoţia 2012.

În cadrul cursurilor de pregătire, viitorii astronauţi iau lecţii de limbă rusă,  învaţă tehnici de deplasare în spaţiu în exteriorul navetei, practică operaţiuni privitoare la funcţionarea navetelor spaţiale şi îşi dezvoltă abilităţile de lucru în echipă.

 

Autor: Simina Drăguț