Elearning_video_tool
Într-o epocă din ce în ce mai tehnologizată, ceea ce se cheamă E-learning capătă din ce în ce mai mult teren în mediile universitare.

E-learning (sau eLearning) reprezintă utilizarea de media electronică și tehnologii informaționale și de comunicație (ICT) în educație. E-learning la general include toate formele de tehnologie educațională în educație și învățare.

Care ar fi avantajele E-learningului?

Accesul la informații în mod direct. Nu va mai exista un mediator și informațiile se vor transforma mai ușor în cunoștințe pentru că vor fi trecute prin filtrul propriei rațiuni.

Libertatea de alegere a surselor de informare. Nu se mai vorbește despre o bibliografie impusă. Există o mulțime de surse de unde se pot lua informații, studentul având astfel responsabilitatea selectării conținuturilor corespunzătoare pentru propriile-i nevoi.

Conectarea cu o comunitate educațională globală. Se pun la dispoziția studenților multe surse de informare și multe direcții de cercetare privite din punct de vedere internațional.

Nu implică timp pierdut și cheltuieli de deplasare. Astfel, studentul nu va fi nevoit să renunțe la practicile profesionale curente.

 

Autor: Ciausu Oana