Dispozitivele mobile pot fi atacate cibernetic indiferent de platforma pe care o folosesc (Android, iOS, Windows) afimă Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) în Raportul ,,Evoluția malware-ului pentru dispozitive mobile în 2015’’.

atac cibernetic

CERT-RO a mai anunţat miercuri în raportul menţionat că aplicaţiile care pot ataca telefoanele mobile pot apărea  în magazinele online oficiale, în SMS-uri sau în puncte de acces Wi-Fi atacate cibernetic.

,,Au trecut mai bine de 10 ani de la momentul apariţiei primului cod maliţios dezvoltat cu scopul de a compromite un dispozitiv mobil, însă acesta a devenit o ameninţare serioasă la adresa securităţii utilizatorului final îndeosebi în ultimii ani. Creşterea exponenţială a numărului de utilizatori de telefoane inteligente, respectiv tablete din ultimii ani a condus în mod inevitabil la captarea atenţiei şi prezentarea unui interes sporit sectorului de dispozitive mobile din partea infractorilor din mediul cibernetic.’’ afirmă https://cert.ro.

CERT-RO este un punct naţional de contact cu structurile similare şi se ocupă cu prevenirea şi contracararea incidentelor care ţin de infrastructura cibernetică, pe lângă analiza disfuncţionalităţilor procedurale şi tehnice.

Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) subordonează CERT-RO.

 

Autor: Simina Drăguț