metrou_turnicheti_cetateanul_net_52775400

Metrorex lucrează la modernizarea sistemului de taxare pentru ca abonamentele cu reducere 50% pentru elevi și studenți să poată fi cumpărate de la orice casă. Schimbările vor fi aplicate în decursul acestui an.

Mai mult decât atât, în perioada imediat următoare programul casieriilor va fi prelungit pentru a se evita aglomerația. De asemenea, numărul de persoane care lucrează la casele speciale va fi dublat. Acest program este unul temporar deoarece cozile se formează doar după vacanță, când numărul de elevi și studenți care achiziționează abonamente este mai mare.

O altă problemă este că o mare parte din studenți preferă stațiile Piața Unirii 1 și Piața Unirii 2 pentru a-și cumpăra cartele cu reducere. Aceste stații sunt foarte aglomerate, spre deosebire de celelalte. De aceea, Metrorex încearcă să reorienteze călătorii către alte puncte de lucru prin afișe și mesaje sonore.

Aceste măsuri au venit ca răspuns la solicitarea trimisă de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).