facultatea de litere

 

Profesori şi studenţi au marcat, luni, împlinirea a 150 de ani de tradiţie academică a filologiei bucureştene, evocându-şi marii dascăli ai Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit Agerpres, în cadrul unei festivităţi desfăşurate în Aula Magna a Universităţii din Bucureşti a fost prezentată monografia “Facultatea de Litere – 150 de ani de învăţământ filologic românesc”, de Adina Berciu-Drăghicescu, eveniment desfăşurat în prezenţa autoarei.

Festivitatea aniversară s-a încheiat cu acordarea unor diplome şi medalii aniversare partenerilor instituţionali ai Facultăţii de Litere şi profesorilor de prestigiu ai instituţiei.

Evenimentele aniversare vor continua în perioada 14 noiembrie – 12 decembrie.

Instituţia, al cărei prim decan a fost latinistul August Treboniu Laurian, preşedinte al Academiei Române, a adus laolaltă principalele domenii umaniste: filologia, filosofia şi istoria.

Cu cei aproape 3.000 de studenţi, cu o un corp profesoral de elită de peste 100 de titulari şi profesori-emeriţi, împreună cu colaboratorii lor, Facultatea de Litere este, în prezent, o instituţie în care studiul literaturii şi al limbii române se împleteşte cu cel al studiilor culturale, al ştiinţelor comunicării şi al ştiinţelor administrative.